HTML

Modern és szép ablak

A nyílászáró termékek gyorsan fejlődnek napjainkban. Milyen lehetőségek nyújtanak ma az ablakok? Ezt a témát járjuk körül.

Friss topikok

Linkblog

Fa-alu ablakok

2011.10.02. 17:30 modernablak

A fa-alu ablakok alapvetően fa ablakok. A különbség, hogy a fa ablakra(tokra és keretre is) kívülről egy alumínium borítás kerül.

Fa-alu ablak metszet

Ennek legfőbb előnye, hogy időjárás álló, nem kell kezelni, mivel a jelenleg használt legtartósabb felület az alumínium (nyílászárók esetén).
A másik előnye, hogy az ablak belülről megmarad fa ablaknak, annak minden előnyével együtt.

Az alumínium felület elvileg bármilyen színre színezhető. Továbbá fa mintázatú fóliákkal is bevonható.

Az alumínium borítás előnye, hogy a hőszigetelést is javítja, mivel egy plusz légréteg található az ablak külső felén. Ez nagy mértékben tovább javítható, ha szigetelő anyagot helyeznek el az alu borítás alá.

Fa-alu ablak metszete szigetelő habbal

A fa-alu ablak a jelenleg létező legjobb választás. Egyetlen dolog állja csak útját (Magyarországon különösen), az ára. De ahol ez nem szempont, ott az esztétika és a tartósság kérdése alapján is a fa-alu ablakok mellett érdemes dönteni.

Egy szokványos fa-alu ablak nézete kívülről:

Fa-alu ablak kívülről

A fa-alu ablakok speciális konstrukciókat is lehetővé tesznek. Ezáltal nagyon egyedi konstrukciók is lehetővé válnak. Például az alábbi képen látható ablak, ahol a tok, szárny és üveg gyakorlatilag egy síkban van kívülről. Nagyon modern hatása van az ablaknak.

És a kapcsolódó metszet, ahol jól látszik a szintre illesztés:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modernablak.blog.hu/api/trackback/id/tr13272379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása